Maske

Spoštovani krajani!

Epidemija koronavirusa vsak dan dobiva večje razsežnosti. Zoperstaviti se ji moramo z vsemi močmi. Največ bomo naredili z disciplino in zaščitnimi ukrepi. Mednje sodi tudi osebna zaščita z rokavicami in maskami. V KS Ljubno smo se odločili pomagati krajanom po lastnih močeh. Po gospodinjstvih bomo razdelili enostavne zaščitne maske, ki ustrezajo vsem zaščitnim standardom glede ustavitve virusa.

Maske smo naredili prostovoljci v KS, polovico materiala za izdelavo je prispevala Občina Radovljica, polovico pa smo ga kupili sami. Maske uporabljajte v skladu z navodili le za potrebe nujnih izhodov od doma. Naj vam služijo za obisk trgovin, ambulant ipd., vendar naj vam ne bodo razlog za nepotrebno zapuščanje domov. Če se le da ostanite doma in ostanite zdravi.

Predsednik KS Ljubno
Boštjan Soklič

Navodila

Maske, ki ste jih prejeli so narejene iz 4 slojnega Airlaid materiala, ki ga izdeluje podjetje Seti iz Kranja. Ustreznost materiala je potrdila Služba za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb, UKC Ljubljana.

Preden uporabite masko svetujemo, da jo vsaj na začetku pustite na zraku 2-3 dni, prav tako svetujemo, da si po branju tega dopisa ali dotikanju mask temeljito umijete roke, saj že to predstavlja manjšo možnost okužbe, čeprav smo poskrbeli za vse preventivne ukrepe.
Predvsem pa vedite, da s to masko niste popolnoma zaščiteni in še vedno velja, da upoštevate minimalno varnostno razdaljo 1.5 m, čistite roke in če ste bolni, da ostanete doma!

Namestitev maske:
Preden si namestimo masko si umijemo ali razkužimo roke. Zgornji del maske je zaprt, spodnji pa odprt, kjer se tudi vidi 4 sloje servieta. Maska mora pokrivati usta, nos in brado. Masko si nadenemo preko nosu navzdol. Po namestitvi maske si umijte roke.

Med uporabo:
Med uporabo se ne dotikajte maske. Če se dotaknite maske, si roke umijte ali razkužite.

Odstranitev maske:
Masko zamenjamo vsaj na 2 uri ali ko postane vlažna. Masko odstranimo tako, da se dotikamo le elastik/trakov, s pogledom naravnost. Po odstranitvi si umijte ali razkužite roke.

!OPOZORILO!
Rabljene maske se NE SME odvreči med papirne odpadke, ker niso papir, ki bi se lahko recikliral. Odvrže se jih v mešane odpadke!

Lahko se obrnete tudi na podjetje Seti, vsi kontakti in navodila so navedena na njihovi internet strani: https://www.seti.si/zascitne-maske.

Ostanite zdravi!

Ena misel o “Maske

  1. Franc Primc

    Prijetno presenečenje na pragu – maske.
    Hvala vsem za vaš trud in skrb.
    LP Franci in Tatjana Primc, Posavec

    02.04.2020

Komentarji so onemogočeni.