ŠD Ljubno

                                                           

Športno društvo Ljubno ima dolgo in bogato tradicijo, ki sega v obdobje sokolskega gibanja in telesne kulture – telovadbe na Slovenskem.
Pogled v zgodovino…
15. junija 1931 je bila izdelana skica za izgradnjo sokolskega doma v Ljubnem. Tedanji predsednik Silvester Golmajer je leta 1933 kupil zemljo od Marčunov in dom se tako začel graditi.
Kasneje se je dom preimenoval v dom TVD Partizan, ki so ga v 80. letih prejšnjega stoletja priključili Športni uniji Slovenije. Dom se je kasneje še enkrat preimenoval, in sicer v dom ŠD Ljubno, ki ga nosi še danes.
Dom je bil prvič obnovljen v 70 letih, drugo generalno obnovitev notranjih in zunanjih prostorov pa je dobil leta 2019. Občina je v obdobju od 2015 do 2019 investirala v obnovo 75.000 €, s čimer so bili ustvarjeni odlični pogoji za delovanje in osnovni namen doma – športno druženje krajanov vseh generacij v vseh letnih časih. Poleg finančnega vložka pa so člani opravili tudi preko 3500 udarniških – prostovoljnih ur, za kar jim gre velika zahvala.
Danes…
Društvo šteje 150 članov vseh generacij – od najmlajših do najstarejših. Dom nudi pogoje za druženje krajanov, treninge, rekreacijo in druge prireditve, ki se organizirajo v njem. Zaseden je praktično vsak dan s treningi namizno-teniške sekcije, prstometaši, skupinskimi vadbami, pevci KUD Ljubno, PŠ Ljubno in ostalimi, ki dom uporabljajo ob raznih obletnicah in prireditvah.
Vodilna tekmovalna panoga ŠD Ljubno je neprekinjeno od leta 1975 namizni tenis. V tem času je bilo vzgojenih veliko odličnih igralcev , ki so in še vedno dosegajo odlične rezultate v državnem merilu. Odlično opravljeno delo vseh trenerjev in podpora s strani upravnega odbora tako v preteklosti kot danes nudi panogi odlične pogoje za razvoj in posledično tudi dosežke.
V društvu delujeta še dve ekipi malega nogometa, igralci prstometa, aerobike, pilatesa in drugih rekreativcev.
Leto 2020 bo jubilejno tudi za dve prireditvi, in sicer za vaške igre – že 10. po vrsti in srečanje harmonikašev, ki bodo tudi že 10.

Vsi, željni športnega druženja in sodelovanja, vabljeni v našo družbo.
Predsednik ŠD Ljubno
Vili Praprotnik